Energielabel aanvragen? Doe dat dit jaar nog!

Energielabel in 2021
Misschien heb je er al iets over gehoord of gelezen. Wij krijgen veel vragen over het nieuwe energielabel. Eerlijk gezegd gaan de meeste vragen over de kosten die gepaard gaan met het aanvragen van een definitief energielabel voor een woning of een appartement. Vanaf 1 januari 2021 gaat er veel veranderen op het gebied van het aanvragen van een energielabel van je huis.

De bespaartip van Sanders Makelaardij
Ons advies is om juist nu in 2020 een energielabel aan te vragen voor je huis. Waarom? Omdat het verkrijgen van een definitief Energielabel nu een paar tientjes kost & vanaf 1 januari 2021 zeker een paar honderd euro. Daarnaast is het nu nog heel eenvoudig om een energielabel voor je huis voor elkaar te krijgen.

Inloggen, invullen en betalen en het energielabel rolt zo je mailbox in. Dat gaat vanaf 1 januari 2021 wel anders. Daarom is het ook vele malen duurder. Vanaf 1 januari 2021 maakt u een afspraak met een energieadviseur. Die komt dan bij u langs en hij maakt het label voor jou.
Het is dan ook een veel uitgebreider energielabel.

Vraag je nu op de eenvoudige wijze nog een energielabel aan, dan is dit energielabel nog 10 jaar geldig. Dit label kun je nog aanvragen www.energielabelvoorwoningen.nl.

Verplichting energielabel per 1 januari 2021
Vanaf 2008 is het al verplicht om een energielabel aan een koper of huurder van een woning te overhandigen. De regels worden nu nog een stukje scherper. Vanaf 1 januari 2021 is het verplicht om bij elke commerciƫle uiting van een woning die te koop staat of te huur staat een definitief energielabel te vermelden.

Oftewel, plaats je een woning te koop of te huur op Funda, dan moet er een definitief energielabel aanwezig zijn van de woning. Dat geldt dus ook voor woningen die al zijn geplaatst op Funda en die per 1 januari 2021 nog te koop; dan wel in 2021 juridisch geleverd gaan worden.

Belangrijk
Regel nu alvast je definitieve energielabel. Eenvoudig en tegen lage kosten. Want in 2021 wordt het echt anders! Nu eenvoudig te regelen via www.energielabelvoorwoningen.nl

Doe er je voordeel mee!

Begin met chatten
1
Hallo,

Waarmee kunnen wij je helpen?