Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Wijenburgsestraat 11 in Echteld 4054 JE

Wijenburgsestraat 11

4054 JE Echteld
Vraagprijs € 899.000,- k.k.

Omschrijving

T-BOERDERIJ in topstaat, een droom van een WOONBOERDERIJ voorzien van alle gemakken!
De schitterende voorgevel met zijn nostalgische luiken en ramen met roede verdeling geeft het gevoel van thuis komen. Het geheel wordt gecomplementeerd met een rieten kap.
Met recht heeft dit schitterend gepleisterd en met riet gedekte boerderij de status Rijksmonument mogen ontvangen.
...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1750 Woonoppervlakte 378 m² Aantal kamers 8
Lees meer

Omschrijving

English translation below
T-BOERDERIJ in topstaat, een droom van een WOONBOERDERIJ voorzien van alle gemakken!
De schitterende voorgevel met zijn nostalgische luiken en ramen met roede verdeling geeft het gevoel van thuis komen. Het geheel wordt gecomplementeerd met een rieten kap.
Met recht heeft dit schitterend gepleisterd en met riet gedekte boerderij de status Rijksmonument mogen ontvangen.

Deze prachtige boerderij is met veel gevoel en heel veel liefde naar de eisen van deze tijd gebracht. En dat met behoud van originele details en de authentieke sfeer van weleer, waar je je direct thuis voelt door de warme sfeer, het hoogwaardig afwerkingsniveau en het uitstekende materiaal gebruik.

Kenmerken:
Bouwjaar: 1750
Inhoud: 1.800 m²
Woonoppervlakte: 378 m²
Grondoppervlakte: 2.285 m²
Isolatievoorzieningen: vloer-, gevel- en dakisolatie alsmede voorzien van dubbele beglazing
De gehele boerderij, inclusief het geschroefde rieten kap is gerestaureerd in 2014

Indeling:

Begane grond:
Ontvangsthal met meterkast en afgesloten trapopgang naar de verdieping, opkamer/tv-kamer, authentieke gewelvenkelder, zitkamer met doorloop naar de studeer-/werkkamer en aansluitend een hobbykamer, royale masterbedroom met aansluitend de badkamer met een doorloop naar de inloopgarderobe. Daarna volgt de zeer ruime woonkeuken met vide, binnendoor naar de inpandige berging, achter portaal met toiletruimte, garderobe en toegang naar de tuin.

Ontvangsthal
De lange en statige ontvangsthal biedt u de toegang tot de diverse kamer op de begane grond en naar de afgesloten trapopgang naar de verdieping. De vloer is afgewerkt met een fraaie leisteenvloer voorzien van een hoge vloerplint en strak gestucte wandafwerking. Het originele balkenplafond maken het geheel af.

Opkamer
De opkamer bevindt zich boven de provisie-/wijnkelder aan de voorzijde van de woonboerderij. Deze opkamer heeft een mooie rechthoekige afmeting en is thans in gebruik als TV-kamer.

De vloer van de opkamer is afgewerkt met een “ blauwe” esterikken vloer met een hoge vloerplint, strak gestucte wanden en een mooi balkenplafond.

Zitkamer
De zitkamer bevindt zich aan de voorzijde van de woonboerderij. Aan één zijde van de zitkamer is een prachtige bibliotheekkast gesitueerd met centraal geplaatst een fraaie schouw met open haard.

De vloer van de zitkamer is afgewerkt met een geschilderde houtendelen vloer met een hoge vloerplint, strak gestucte wanden en een mooi balkenplafond.

Studeer-/werkkamer en hobbykamer
De studeer-/werkkamer is te bereiken via de zitkamer. De kamer is heerlijk licht en biedt u een schitterend uitzicht op de parkachtige en zonnige tuin. Centraal in de studeer-/werkkamer is een fraai schouw aanwezig met een kolen-/houtkachel, ook is er een grote inbouwkast aanwezig. Aansluitend bevindt zich een mooie kamer met een grote draai-kiepraam.

De vloeren zijn afgewerkt met een geschilderde houtendelen vloer met een hoge vloerplint, strak gestucte wanden en een nostalgisch balkenplafond.

Kelder
De provisiekelder is middels een gemetselde stenentrap te bereiken. Het betreft een originele gewelvenkelder met een originele esterikken vloer. Werkelijk een fantastische plek voor uw wijnvoorraad.

Masterbedroom
De masterbedroom is een mooie rechthoekige slaapkamer met een fijne garderobekast. Een fraai detail in deze kamer is de handwaterpomp. De slaapkamer biedt toegang tot de tuin en aansluitend aan de slaapkamer bevind zich de complete badkamer.
De vloer van de slaapkamer is afgewerkt met een esterikken vloer en een hoge vloerplint, strak gestucte wanden en een mooi balkenplafond.

Badkamer
Aansluitend aan de ouderslaapkamer bevindt zich de badkamer voor de ouders. De badkamer is voorzien van hardstenen vloer- en wandtegels. De wandtegels zijn halfhoog geplaatst. De badkamer is voorzien van alle gemakken als een ligbad met jets, een fijne inloopdouche met een thermostatische mengkraan en regendouche, een schitterend wastafelmeubel met een natuurstenen wastrog en een wandcloset. Ook de badkamer is voorzien van vloerverwarming.

Inloopgarderobe
De inloopgarderobe, de droom van iedere vrouw! Is gesitueerd aansluitend aan de prachtige badkamer. De inloopgarderobe is praktisch ingericht met een hang- en leggedeelte.

Woonkeuken
Wat een fantastische leefruimte! De woonkeuken is riant en heel sfeervol. Het kloppend hart van de woonboerderij. Werkelijk een lust voor het oog. Mede door de grote vide ontstaat het gevoel van ruimte en lucht. Een viertal dakramen zorgen voor extra licht inval.

De woonkeuken is voorzien van een sublieme met de hand gemaakte keukeninrichting met een kook-/ spoeleiland afgewerkt een met een betonen werkblad met een spoelunit, een gas-op-rvs gaskomfoor, afwasmachine, wijnkoeler en praktische korvenbladen, tegenover het kook-/spoeleiland is een servieskast, een multifunctionele oven en een rvs koel-/vriescombinatie gesitueerd, de riante woonkeuken biedt plaats voor een grote eettafel en een gezellig zitje bij de houtkachel.
Op een ludieke wijze is er een gedeeltelijk overdekt buitenterras gerealiseerd, welke via de woonkeuken en middels openslaande deuren is te bereiken. Hier kunt u heerlijk genieten van de avondzon.

Bij de realisatie van de woonkeuken is uitstekend rekening gehouden met het in het zicht laten van de gemetselde poeren, houten spanten en gebinten. Een plaatje!

De vloer van de woonkeuken is afgewerkt met een hardstenen vloer met vloerverwarming en een hoge vloerplint. De wanden zijn mooi strak gestukt.

Schuur
De schuur is zowel bereikbaar via de woonkeuken als via de achterzijde van buitenaf. Fijne ruimte voor je gereedschap, fietsen en alle daagse zaken om op te bergen.

Achterportaal
Vanuit de woonkeuken bereikt u het achterportaal met garderobe, toegang naar de tuin en de witgoedaansluitingen als wasmachine en droger. Er is een praktische werkkast aanwezig alsmede een toiletruimte met wandcloset en fonteintje.

De vloer van het achterportaal is afgewerkt met een hardstenen vloer en een hoge vloerplint. De wanden zijn mooi strak gestukt.

Verdieping:
Vooroverloop met groot dakraam, werkkast en cv-kast met cv-opstelplaats, grote centrale overloop, twee riante en gezellige slaapkamers en een tweede badkamer.
De vloeren van de overloop en de slaapkamers zijn afgewerkt met een mooi sisal tapijt.
Ook op de verdiepingen zijn het mooie rondhout in beeld gebleven, hetgeen zorgt voor een knusse en gezellige sfeer.

De twee slaapkamers zijn beide ruim te noemen. De badkamer voor de kinderen of de gasten is voorzien van een hardstenen vloer, douchecabine met een thermostatische mengkraan, een wastafel en een wandcloset. Een groot dakraam zorgt voor lekker veel licht en ventilatie.

Tuin
De achtertuin biedt de ruimte voor het parkeren van meerdere auto’s. Dit is tevens de toegang voor het achterhuis met de woonkeuken. Hierdoor is de achterdeur de meest gebruikte toegang van de woning.
Aan de zijkant is een tuin gesitueerd met looppad die gebruikt wordt om de voorzijde van de woning te bereiken.

Aan de voorzijde van de boerderij ligt een prachtige en zonnige tuin. Deze voortuin is de hoofdtuin. Het klinkt wellicht vreemd, maar als u ter plaatse bent begrijpt u direct waarom de voortuin als hoofdtuin in gebruik is.
U geniet hier niet alleen van de werkelijk prachtige voorgevel van uw huis, maar ook van de parkachtige en besloten tuin die u alle vrijheid biedt die u maar kan wensen. De grote bomen, het mooie gazon, de bloemen- en plantenborders en het zonnetje maken het geheel af!

Bijzonderheden
- Een Betuwse woonboerderij met uitstraling
- Sfeer, woongenot en kwaliteit staan op nummer 1 in dit object
- Recent geheel gemoderniseerd naar de eisen van deze tijd
- Uitstekende isolatievoorzieningen
- Schitterende details als gemetselde poeren met houten staanders
- Alle prachtige houten gebinten in de woonkeuken in het zicht
- Een super ruime en gezellige leefkeuken voorzien van alle comfort
- Een woonboerderij die u moet beleven, proeven en ervaren!

Echteld
Echteld is een rustiek dorpje in de Betuwe. Waar rust, gemoedelijkheid en respect nog heel normaal is. Centraal in het dorp is kasteel Wijenburg gelegen.
Dit schitterende object is gesitueerd in het buitengebied van Echteld. Gelegen aan de landelijke straat Wijenburgsestraat die de Betuwse dorpen IJzendoorn en Echteld met elkaar verbinden.
De locatie is uitstekend bereikbaar, mede door de op- en de afritten van de A15 die op een vijftal autominuten zijn verwijderd, zijn de steden als Utrecht, Rotterdam, Arnhem en Nijmegen binnen handbereik.
T-FARM in top condition, a dream of a RESIDENTIAL FARM fully equipped!
The beautiful facade with its nostalgic shutters and windows with rod division gives the feeling of coming home. The whole is complemented with a thatched roof.
This beautifully plastered and thatched farmhouse has received the status of a national monument.
This beautiful farmhouse has been brought to the demands of our time with a lot of feeling and a lot of love. And that while preserving original details and the authentic atmosphere of yesteryear, where you immediately feel at home due to the warm atmosphere, the high-quality finish and the excellent use of materials.

Characteristics:
Year of construction: 1750
Content: 1,800 m²
Living area: 378 m²
Ground area: 2,285 m²
Insulation facilities: floor, facade and roof insulation as well as double glazing
The entire farm, including the screwed thatched roof, was restored in 2014

Layout:

Ground floor:
Entrance hall with meter cupboard and closed staircase to the first floor, upstairs room / TV room, authentic vaulted cellar, sitting room with access to the study / work room, followed by a hobby room, spacious master bedroom followed by a bathroom with access to the walk-in wardrobe. This is followed by the very spacious kitchen diner with vide, inside through to the storage room, behind portal with toilet, wardrobe and access to the garden.

Reception hall
The long and stately lobby gives you access to the various room on the ground floor and to the closed staircase to the floor. The floor is finished with a beautiful slate floor with a high floor skirting and sleek stucco wall finish. The original beamed ceiling completes the whole.

Opkamer
The upstairs room is located above the commission / wine cellar at the front of the farmhouse. This opkamer has a nice rectangular size and is currently used as a TV room.

The floor of the upper room is finished with a "blue" esterikken floor with a high floor plinth, tightly plastered walls and a beautiful beamed ceiling.

Sitting room
The sitting room is located at the front of the farmhouse. On one side of the sitting room is a beautiful library cupboard with a central fireplace and a beautiful fireplace.

The floor of the living room is finished with a painted wooden parts floor with a high floor plinth, tightly plastered walls and a beautiful beamed ceiling.

Study / office and hobby room
The study / office can be reached via the sitting room. The room is wonderfully light and offers a magnificent view of the park-like and sunny garden. In the center of the study / office there is a beautiful fireplace with a coal / wood stove, and there is also a large fitted wardrobe. Then there is a beautiful room with a large tilt-and-turn window.

The floors are finished with a painted wooden parts floor with a high floor plinth, tightly plastered walls and a nostalgic beamed ceiling.

Cellar
The storage cellar can be reached via a brick stone staircase. It is an original vaulted cellar with an original esterikken floor. Really a fantastic place for your wine stock.
Master bedroom
The master bedroom is a beautiful rectangular bedroom with a nice wardrobe. A nice detail in this room is the hand water pump. The bedroom offers access to the garden and next to the bedroom is the complete bathroom.
The floor of the bedroom is finished with a esterikken floor and a high floor skirting, tightly plastered walls and a beautiful beamed ceiling.

Bathroom
The bathroom for the parents is adjacent to the master bedroom. The bathroom has hard stone floor and wall tiles. The wall tiles are placed half-high. The bathroom is equipped with all comforts such as a bath with jets, a nice walk-in shower with a thermostatic mixer and rain shower, a beautiful washbasin with a natural stone wash trough and a wall closet. The bathroom also has underfloor heating.

Walk-in wardrobe
The walk-in wardrobe, the dream of every woman! Is situated adjacent to the beautiful bathroom. The walk-in wardrobe is practically furnished with a hanging and laying area.

Kitchen diner
What a fantastic living space! The kitchen is spacious and very atmospheric. The beating heart of the farmhouse. Really a feast for the eyes. The feeling of space and air is partly due to the large void. Four skylights provide extra light.

The kitchen is equipped with a sublime hand-made kitchen with a cooking / rinsing island finished with a concrete worktop with a sink, a gas-on-stainless steel gas stove, dishwasher, wine cooler and practical baskets, opposite the cooking / rinsing island is a cupboard, a multi-function oven and a stainless steel fridge / freezer combination, the spacious kitchen offers space for a large dining table and a cozy seat by the wood stove.
A partially covered outdoor terrace has been realized in a playful manner, which can be reached through the kitchen and through patio doors. Here you can enjoy the evening sun.

In the realization of the kitchen, excellent account was taken of the fact that the brickwork bases, wooden trusses and trusses were kept in view. A picture!

The floor of the kitchen is finished with a hard stone floor with underfloor heating and a high floor plinth. The walls are nice and tight.

Barn
The shed can be reached through the kitchen as well as through the rear from the outside. Nice space for your tools, bicycles and everyday things to store.

Back portal
From the kitchen you reach the back porch with wardrobe, access to the garden and the white goods connections as washing machine and dryer. There is a practical work cupboard as well as a toilet with wall closet and hand basin.

The floor of the back portal is finished with a hard stone floor and a high floor plinth. The walls are nice and tight.

Floor:
front landing with large skylight, work cupboard and central heating cabinet with central heating system, large central landing, two spacious and cozy bedrooms and a second bathroom.
The floors of the landing and the bedrooms are finished with a beautiful sisal carpet.
The beautiful round wood has also remained on the floors, which creates a cozy and cozy atmosphere.
The two bedrooms are both spacious. The bathroom for the children or guests has a hard stone floor, a shower cabin with a thermostatic mixer, a sink and a wall-mounted toilet. A large skylight provides lots of light and ventilation.

Garden
The back garden offers the space for parking several cars. This is also the entrance for the back house with the kitchen. This makes the back door the most used access to the home.
On the side there is a garden with a walkway that is used to reach the front of the house.

At the front of the farm is a beautiful and sunny garden. This front garden is the main garden. It may sound strange, but if you are on site you immediately understand why the front garden is used as the main garden.
Here you will not only enjoy the truly beautiful facade of your house, but also the park-like and private garden that offers you all the freedom you could wish for. The large trees, the beautiful lawn, the flower and plant borders and the sun complete the picture!

Particularities
- A Betuwse farmhouse with appearance
- Atmosphere, living pleasure and quality are number 1 in this object
- Recently completely modernized to today's requirements
- Excellent insulation facilities
- Beautiful details such as masonry bases with wooden uprights
- All beautiful wooden trusses in the kitchen are in sight
- A super spacious and cozy kitchen with every comfort
- A farmhouse that you must experience, taste and experience!

Echteld
Echteld is a rustic village in the Betuwe. Where peace, friendliness and respect are still normal. Castle Wijenburg is centrally located in the village.
This beautiful object is situated in the outskirts of Echteld. Located on the rural street Wijenburgsestraat that connects the Betuwe villages IJzendoorn and Echteld.
The location is easily accessible, partly due to the entrances and exits of the A15 which are five minutes away by car, the cities of Utrecht, Rotterdam, Arnhem and Nijmegen are within easy reach.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 899.000,- kosten koper Specificatie inclusief BTW Aanvaarding In overleg Aanvaarding toelichting Aanvaarding in overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Luxe Subtype woning Niet-repeterend permanent Bouwjaar 1750 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, open ligging, buiten bebouwde kom en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 378 m² Perceeloppervlakte 2285 m² Gebouwgebonden buitenruimte 4 m² Overige inpandige ruimte 23 m² Inhoud 1800 m³ Aantal kamers 8 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Energieklasse G Energieindex 2.91 Energie einddatum 21-08-2029 Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, volledig geïsoleerd en hr-glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel, kolenkachel, open haard, vloerverwarming gedeeltelijk en houtkachel C.V.-Ketel HR-combiketel, (Gas Combiketel uit 2014, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin en zijtuin Hoofdtuin Voortuin Oppervlakte hoofdtuin 1681 m² (41.0 m bij 41.0 m) Ligging hoofdtuin Zuidoost Kwaliteit tuin Fraai aangelegd Bergruimte Schuur / Berging Aangebouwd steen Voorzieningen Voorzien van verwarming, voorzien van elektra en voorzien van water Isolatie Dakisolatie, muurisolatie en dubbel glas Parkeergelegenheid Garage Parkeerplaats en geen garage Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren en op eigen terrein Toelichting Plaats voor meerdere auto's Parkeer capaciteit 4 Dak Soort dak Zadeldak Toelichting in 2014 geheel nieuwe kap Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand, monument, gedeeltelijk gestoffeerd en toegankelijk voor ouderen Onderhoud binnen Uitstekend Toelichting onderhoud binnen in 2014 geheel gerestaureerd Onderhoud buiten Uitstekend Toelichting onderhoud buiten in 2014 geheel gerestaureerd Keurmerken Energie prestatie advies Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, Rookkanaal, Dakraam, Natuurlijke ventilatie Kadastrale gegevens Gemeente Echteld Sectie I Perceelnummer 1135 Oppervlakte 2285 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Video's

Plattegronden

Wijenburgsestraat 11 in Echteld 4054 JE Wijenburgsestraat 11 in Echteld 4054 JE Wijenburgsestraat 11 in Echteld 4054 JE Wijenburgsestraat 11 in Echteld 4054 JE

360° Foto's

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.